Picoki za sport: đurđevčani veselim igrama mališana na ŠRC-u obilježili sportski dan


Utorak, 20. listopada 2020.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca već je daleko u provedbi projekta Picoki za sport. Projekt je započeo još u prosincu 2018. godine kada je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta Picoki za sport provedene su brojne aktivnosti. Kao jedan od važnih elemenata projekta Picoki za sport je i promidžba sporta i zdravog načina življenja, tako je Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca započela s promotivnom i medijskom kampanjom putem svoje web stranice, te putem društvenih mreža na način da su kreirani Instagram i Facebook profili koji sadrže objave o svim važnim događajima u sklopu projekta. Izrađen je i logo projekta koji se sastoji od našeg najpoznatijeg simbola grada – Picoka ili pijetla. Također je prilikom otvorenja ŠRC-a Vlado Leščan Duspe djeci i mladima s područja grada Đurđevca podijeljeno 450 kompleta, promotivnih materijala, koji sadrže trenirku, majicu, ruksak i jaknu. Zahvaljujući projektu u cijelosti je opremljena teretana na ŠRC-u, kupljena je sportska oprema teretana

Velik broj mališana našao se danas na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe gdje su igrali razne igre: nabacivanje kolutova, potezanje užeta, savladavanje poligona palicom za hokej dok se vodi loptica i nošenje loptice u žlici preko prepreka.

Na samom početku okupljene je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović koji je sve pozdravio i rekao kako je puno sredstava uloženo, puno stvari dobiveno i kako je siguran da djeca iskorištavaju mogućnosti koje im se pružaju. Naglasio je kako je sve više mladih i kako misli da su na dobrom putu da sport iskoriste za bolje zdravlje i kvalitetniji život.

Ovaj sportski dan svečano je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

– Đurđevac je sportski grad, a Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova. Zahvaljujem svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projektZajedno ćemo se zabavljati, igrati i uživati u sportu. Hvala svim ljudima koji su radili na projektu i osigurali milijun kuna. Projekt traje do kraja godine i radi se na tome da se osigura sufinanciranje za još dodatne dvije godine – rekao je Željko Lacković.

Nakon odigranih igara, najbolji pojedinci dobili su medalje, dok su svi dobili plakete priznanja i zahvale za sudjelovanje. Djecu su čekali i sendviči, voće i piće osvježenja.

Partneri Zajednici u ovom projektu su Grad Đurđevac, Škola nogometa grada Đurđevca, Rukometni klub Đurđevac, Karate klub Đurđevac i Košarkaški klub Mladost Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.