Picoki za sport: na ŠRC-u otvorena nova teretana za đurđevačke sportaše vrijedna 85.029,50 kuna


Ponedjeljak, 30. rujna 2019.

Nova teretana za potrebe treninga đurđevačkih sportaša svečano je otvorena danas poslijepodne na Športsko-rekreacijskom centru Vlado Leščan Duspe.

Otvorio je ju je gradonačelnik Hrvoje Janči zajedno s trenerima, djecom i mladima iz Rukometnog kluba Đurđevac, Karate kluba Đurđevac, Košarkaškog kluba Mladost, te selekcije Škole nogometa grada Đurđevca.

– Danas smo se okupili u novoizgrađenoj teretani koja je opremljena preko EU projekta Picoki za sport, a kojeg provodi naša Zajednica sportova u suradnji s klubovima i Gradom Đurđevcom. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a financiranje projekta u cijelosti je osigurano iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Vrijednost kupljene opreme za teretanu je 85.029,50 kuna. Uvjeren sam da će teretana biti značajni doprinos sportu u našem gradu posebno kada su loši vremenski uvjeti - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je već u sklopu projekta djeci i mladima s područja grada Đurđevca  na otvorenju ŠRC-a podijeljeno 450 kompleta trenirki, te jakni i ruksaka.

-Još jednom se zahvaljujem svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projekt- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči. Nakon svečanog djela mali sportaši oduševljeno su isprobali nove sprave.

Proteklog tjedna odrađeni su i prvi treninzi u novoj teretani koja predstavlja i daje još jedan dodatan doprinos razvoju sporta na području grada Đurđevca.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nabava opreme sufinanciranja je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.