Picokijada: izabrani najljepši pevci Podravine


Nedjelja, 30. lipnja 2019.

Za izbor najljepšeg pevca i ove je godine prijavljeno preko 100 primjeraka pernatih junaka od čak tridesetak različitih izlagača. U cilju promicanja Đurđevca kao Grada Picoka i daljnjeg razvijanja đurđevačkog turističkog brenda vezanog uz picoka-piščoka, pevca i pijetla ova se izložba tradicionalno organizira u gradskom parku u sklopu programa Picokijade.

Cilj izložbe je prikazati naše starinske vrste pevcov, koji se i danas šeću po podravskim dvorištima. Uz posjetitelje njihovu ljepotu, boju perja i ponosno držanje ocijenila je i stručna komisija. Uz pevce, održana je i izložbu golovratana, đureka i katica.

Prvu nagradu za najljepšeg pevca osvojio je Ignac Perokovića, drugu nagradu Ivica Kuštro dok je treću nagradu osvojila naša Hrvatska Sahara Đurđevac- mini zoo.

Nagradu za najljepšeg đureka osvojio je Mladen Čižmešinkin iz Novoga Virja, drugo mjesto osvojila je Danijela Markešić iz Đurđevca, a treće mjesto Marko Posavac iz Đurđevca. Nagradu za najljepšeg golovratana dobio je Ivica Lazar iz Đurđevca, drugo mjesto osvojila je Tatjana Kaštelan Virje dok je treće mjesto pripalo Gabrijeli Živko iz Ferdinandovca.