Počele pripreme za upis u prvi razred Osnovne škole Đurđevac: na popisu ukupno 94 prvašića


Utorak, 17. siječnja 2023.

Osnovna škola Đurđevac krenula je s provedbom aktivnosti vezanih za početak upisa djece u prvi razred školske 2023./2024. godine.

U prvi razred obveznoga osnovnog obrazovanja upisuju se djeca koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina života. Iznimno, a na zahtjev roditelja u prvi razred može se upisati dijete koje do 31. ožujka tekuće godine nema navršenih šest godina života.

Za novu školsku godinu 2023./2024. godinu na popisu za upis u prvi razred je 94 djece (42 dječaka i 52 djevojčice).

U prvom dijelu pripreme stručni suradnici škole, psihologinja, logopedinja i pedagog krajem siječnja organizirat će susrete i obilazak škole s djecom koja polaze Dječji vrtić Maslačak (starije grupe i „Mala škola“) kako bi im olakšali prelazak iz vrtića u školu. Nakon toga uslijedit će procjena zrelosti djeteta za upis u prvi razred.

-Upisno povjerenstvo naše škole u suradnji sa školskom liječnicom obavit će pregled i testiranje djece i donijeti odluku o konačnom broju djece koja će biti upisana u prvi razred školske- rekao je ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

Roditelji budućih učenika prvog razreda na vrijeme će dobiti sve informacije vezane za upis djeteta u prvi razred (pisane obavijesti – putem odgojiteljica u vrtiću i maloj školi, putem web-stranice škole kao i na druge načine).

Više detalja možete pronaći na poveznici: