Počeli radovi na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Donji Brvci


Subota, 6. srpnja 2019.

Ovaj tjedan Komunalije Plin započele su radove na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Donji Brvci. Radovi na zamijeni plinske mreže obuhvatit će obje strane ulice.

Podsjećamo da se radi se o projektu vrijednom 6 mil. kuna kojim će se promijeniti čak 20 kilometara mreže na području grada. Kompletno će se zamijeniti preostale čelične cijevi po Đurđevcu sa plastičnim cijevima.

-Očekuje se značajno smanjenje gubitaka plina. Jedan dio zamjene plinske mreže odrađuje se u suradnji s Komunalijama, te se paralelno mijenjaju  i cijevi na vodovodu tako da kroz korištenje iste trase znatno smanjujemo troškove iskopa- naglasio je direktor Komunalija- Plina Tomislav Kolarić.

Nakon što završe radovi na rekonstrukciji plinske mreže HEP će u toj ulici zamijeniti drvene bandere betonskim.

-Ovo je samo nastavak odlične suradnje s HEP-om. Osim na elektrifikaciji vinograda s HEP-om zajedno smo sudjelovali i u projektu izgradnje punionice za električne automobile na ŠRC-u, a osim u Donjim Brvcima zamijenit će se bandere i u Međašnoj ulici i Ulici Matije Gupca. Trenutno se u Ulici Kralja Tomislava postavljaju rubnici i slivnici nakon čega će se asfaltirati pješačka staza i kolni prilazi. Završetak radova se očekuje i ulici Pešlčenica i Šandora Brauna gdje je priprema za asfaltiranje gotova, te su u tijeku prijave interesa za asfaltiranje kolnih prilaza- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.