Počeli radovi na zamjeni dotrajalih plinskih cijevi u Ulici Andrije Hebranga


Utorak, 12. ožujka 2019.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Andrije Hebranga.

Krajem tjedna očekuje se da će početi i radovi u djelu Ulice Mladosti. Nakon što završe radovi u navedenim ulicama započet će radovi u Kudrinki, Ulici Matije Gupca, te dijelu ulice Đure Basarčeka.

Podsjećamo da se radi se o projektu vrijednom 6 mil. kuna kojim će se promijeniti čak 20 kilometara mreže na području grada. Kompletno će se zamijeniti preostale čelične cijevi po Đurđevcu sa plastičnim cijevima.

-Očekuje se značajno smanjenje gubitaka plina. Jedan dio zamjene plinske mreže odrađuje se u suradnji s Komunalijama, te se paralelno mijenjaju  i cijevi na vodovodu tako da kroz korištenje iste trase znatno smanjujemo troškove iskopa- naglasio je direktor Komunalija- Plina Tomislav Kolarić.

Grad Đurđevac nastavlja financirati pripremu posteljice za kolni prilaz i rubnjake, svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi. Za vrijeme radova na mreži vlasnike nekretnina će obići i djelatnici Grada Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru.

-Obavještavamo građane kako bi znali planirati svoja sredstva de će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju pješačke staze, te radovi na zamjeni plinske mreže kako bi se na taj način omogućilo cjelovitije rješavanje pitanje komunalne opremljenosti grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.