Počeli su radovi na zamijeni krovišta na zgradi Odjela za učenike s teškoćama u razvoju


Srijeda, 27. lipnja 2018.

Jučer su započeli radovi na zamijeni dotrajalog krovišta na zgradi Odjela za učenike s teškoćama u razvoju u sklopu projekta energetske obnove te zgrade.

Uskoro će krenuti i radovi na zamijeni stolarije, te radovi na izradi vanjske toplinske ovojnice.

Grad Đurđevac je početkom 2017. godine prijavio projekt pod nazivom „Energetska obnova zgrade Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju na adresi Ulica kralja Tomislava 3, Đurđevac, Osnovne škole Grgura Karlovčana, Đurđevac“ na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja pod nazivom „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ zajedno sa partnerom - Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je osigurati bolje uvjete rada u školi, ali i ostvariti što veće uštede energije. Projektom je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje, a vrijednost ukupne investicije iznosi 966.391,17 kuna, od čega se iz projekta sufinancira 500.875,54 kuna.

Grad Đurđevac je ovaj projekt prijavio i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU čime je osigurano dodatno sufinanciranje u iznosu od 305.416,20 kuna dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada.

Grad konstantno ulaže u predškolsko i školsko obrazovanje i podizanje standarda. Podsjećam da trenutno traju i radovi na dogradnji novih školskih učionica iznad postojeće Sportske dvorane, te radovi na energetskoj obnovi matične zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana. Radovi neće ometati redovnu nastavu jer se svi građevinski radovi planiraju odraditi preko praznika - rekao je gradonačelnik.

Zgrada škole, ali i zgrada Odjela za učenike s teškoćama su poprilično stare, a ova ulaganja će zasigurno promijeniti tijek i razmišljanje u pozitivnom smjeru te će i sama kvaliteta rada biti puno veća. Uskoro ćemo u samom centru grada imati dvije jako lijepe i nove škole, na veselje i djece i zaposlenika, ali i roditelja - istaknuo je ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.