Poduzetnički inkubator dobio uporabnu dozvolu: uskoro kreće useljenje prvih stanara


Petak, 27. rujna 2019.

Nakon što je zgrada Poduzetničkog inkubatora uspješno prošla tehnički pregled dobivena je uporabna dozvola te se očekuje useljenje prvih poduzetnika očekuje već idući mjesec.

Izgrađeno je 750 metara kvadratnih prostora u koji će smjestiti novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

- Cijelo vrijeme nas je pratilo lijepo vrijeme, izvođači radova su imali odličnu dinamiku radova te smo ispoštovali zadane rokove projekta, a mislim da su i građani zadovoljni novom zgradom u središtu grada. Jednog dana će tako izgledati i okoliš oko Doma kulture, ali i budući trg koje ćemo urediti u istom stilu . Mislim da se svi slažu da je ova zgrada još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru. Najveća želja nam je ipak da ovaj projekat potpomogne osnivanju što više novih poduzeća u našemu gradu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sredinom ovog mjeseca raspisan je i Natječaj za zakup poslovnog prostora u inkubatoru, te je zaprimljeno već nekoliko zahtjeva.

-Siguran sam da će se prostori inkubatora nakon službenog otvaranja odmah popuniti. To nam je bio i cilj i na to sam izrazito ponosan, jer je to zapravo i sama bit inkubatora. Inkubator bez ljudi koji će u njemu napraviti svoje prve poduzetničke pothvate je samo lijepa zgrada koja ne ispunjava svoju svrhu, a naš će inkubator u potpunosti ispuniti svrhu s prvim danom otvaranja – zaključio je gradonačelnik.