Poduzetnički inkubator krenuo u visine: gradonačelnik Janči i predsjednik Gradskog vijeća Lacković obišli radove


Utorak, 19. veljače 2019.

Ovaj tjedan završeni su radovi u prizemlju zgrade Poduzetničkog inkubatora, te je postavljena stropna ploča i već su krenuli radovi na postavi armature i pripremi za izgradnju druge etaže objekta. Prvi radni dan ovoga tjedna gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković i direktor Bistre, Krešimir Habijanec iskoristili su kako bi zajedno obišli radove na zgradi.

U Poduzetničkom inkubatoru će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

-Projekt inkubatora prijavljen je još u 2016. godini, a nama je sada da ga provedemo. Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom radova i lijepim vremenom koje je za sada na našoj strani. Predviđeno je preko 10 milijuna kuna za infrastrukturu, to će dodatno pokrenuti pozitivan trend koji se osjeti u gospodarstvu u Đurđevcu. Sve više zapošljavamo, vraćaju nam se institucije u Đurđevac i s toga aspekta možemo gledati prema svjetlijoj budućnosti. Poduzetnici će si ovako sami stvarati nova radna mjesta te samim time bolje uvjete u gradu. Želja nam je da ovaj projekat potpomogne start up-ovima koji su sada aktualni i kojima mladi ljudi s idejama mogu otvoriti nova radna mjesta te IT sektoru – rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca i dodao kako je Đurđevac zapravo već poznati po tom IT sektoru pa je ovo samo nastavak smjera u kojem se želi Đurđevac razvijati.

– Uskoro će krenuti i energetska obnova i uređenje zgrade policije u koju će se preseliti javne službe, a koja će stilom biti slična našem Poduzetničkom inkubatoru. Kad se završi i ova zgrada bit će to još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru. Naš grad prepoznao je važnost EU fondova – zaključio je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Na površini od 750 četvornih metara, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019.kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena i opremljena te da u nju uđu prvi stanari.