Pogledajte novu web stranicu prirodne baštine: cilj je prepoznatljivost te zaštita prirode i Podravine kroz turizam


Utorak, 24. studenoga 2020.

Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Lokalnom akcijskom grupom Podravina te Turističkom zajednicom grada Đurđevca izvodi radove na zgradi Posjetiteljskog centra te zgradi Škole u prirodi.

Okosnicu projekta čine ulaganja u Đurđevačke pijeske, geografsko-botanički rezervat gdje je osigurano čišćenje vegetacije, opremanje nove poučne staze kao i uređenje turističke infrastrukture. Drugi dio je rekonstrukcija i opremanje hostela u Boriku, gdje će boraviti grupe koje će posjećivati naše pijeske. Treći je Posjetiteljski centar, čija posebnost je što će se, uz interaktivne i digitalne cjeline znanstveno-popularnog stila, predstaviti i sloj kulturne baštine Podravine kroz priče, bajkovite likove, igre, kazališnu predstavu, igrokaze i vođenje na kajkavskom narječju.

Radi se o projektu prirodne baštine Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka, ukupne vrijednosti 17.319.657,97 kuna te EU sufinanciranja od 80%, točnije 13.678.947,32 kuna.

Kako bismo i prije kraja radova na objektima budućim posjetiteljima omogućili da dožive Đurđevačke pijeske bez obzira na vremenske uvjete i godišnje doba, kreirana je web stranica projekta https://djurdjevackipijesci.hr/.

Više aktualnosti i detalja o samom tijeku radova možete popratiti i putem društvenih mreža na Facebook stranici https://www.facebook.com/djurdjevackipijesci/, kao i na Youtube kanalu Đurđevačkih pijesaka https://www.youtube.com/channel/UChhCSQI4TsIa-7yx4bOifkQ.

 

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta: Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka, KK.06.1.2.02.0048

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Partneri: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KCKKŽ, LAG Podravina, TZ Grada Đurđevca

Ukupna vrijednost projekta: 17.319.657,97 kuna

EU sufinanciranje projekta: 13.678.947,16 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 1.9.2015. - 1.8.2021.

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“