Posjet Udruzi Mali princ


Petak, 7. svibnja 2021.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković ovog su tjedna iznenadili posjetom Udrugu Mali princ kako bi pohvalili njihov dosadašnji rad i projekte koje provodi udruga.

Članovi udruge bili su oduševljeni posjetom te su gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća nagradili malim znakom pažnje, slikama anđela koje sami izrađuju za vrijeme svog boravka u udruzi, a predsjednica udruge Kristinka Štefan, zahvalila se gostima na dolasku i posjeti uz želju da se u budućnosti poboljša epidemiološka situacija kako bi se organiziralo druženje kao i prijašnjih godina.

Uskoro kreće izgradnja Kuće podrške Mali princ ukupne vrijednosti oko 14,2 mil. kn koji je u 100%-tnom iznosu financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nedavno je proveden postupak javne nabave, tijekom kojeg je zaprimljeno 5 ponuda, a nakon odabira izvođača očekuje se početak radova na izgradnji objekta. Osim izgradnje i opremanja zgrade neto površine 565 m2, uredit će se pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo. Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici kroz razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjim pružanjem usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenjem usluge organiziranog stanovanja – stanovanja uz podršku.