Postavljene informacijske table u posebnom geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci


Četvrtak, 19. kolovoza 2021.

U posebno geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci provedba aktivnosti u sklopu projekta prirodne baštine pod nazivom Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti na Đurđevačkim pijescima je na samom završetku.

Nakon uspostavljanja sustava javnih električnih bicikala, uvođenja brojača posjetitelja te čišćenja rezervata od nepješčarske vegetacije, postavljene su i nove informacijske table s podacima o vrijednosti bogate biološke raznolikosti na Đurđevačkim pijescima. Ukupno je postavljeno 10 informacijskih tabli o flori i fauni tog posebnog geografsko rezervata, a dio njih je prilagođen i slijepim te slabovidnim osobama.

Podsjetimo da okosnicu projekta prirodne baštine čine ulaganja u Đurđevačke pijeske, opremanje nove poučne staze kao i uređenje turističke infrastrukture, rekonstrukcija i opremanje hostela u Boriku za provođenje škole u prirodi te otvaranje Posjetiteljskog centra, čija je posebnost uz interaktivne i digitalne cjeline znanstveno-popularnog stila, prikazati i sloj kulturne baštine Podravine kroz priče, bajkovite likove, igre, kazališnu predstavu i igrokaze.