Postavljeno podno grijanje i glazura u Crkvi sv. Jurja


Srijeda, 18. prosinca 2019.

Župa sv. Jurja u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je i provodi projekt rekonstrukcije podova te postavljanja podnog grijanja u Crkvi sv. Jurja te su uspješno osigurana sredstva za projekt preko Javnog poziva kojeg je raspisalo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Kako su završili prvi radovi u crkvi na postavi podnog grijanja i glazure, radove su zajedno obišli gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

-Projektom smo sanirali pod u crkvi te postavili novi sustav podnog grijanja budući da je pod u crkvi bio neravan te općenito u vrlo lošem stanju kao i grijanje koje nije bilo prilagođeno prostoru crkve. Pod crkve je oko 50 godina bio pokriven starim tepihom te je zasigurno zaslužio obnovu. Završni radovi uskoro će krenuti te će obuhvatiti postavu obloge poda od brušenog kulira. Ovo je samo nastavak našeg ulaganja u uređenje i obnovu vjerskih objekata na području grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Ovi ulaganjem smo osigurali pristupačnost crkvi i za teže pokretne osobe budući da je pod sada ravan, dok će od sada zahvaljujući postavljenom podnom grijanju boravak u crkvi biti puno ugodniji za vjernike. Zahvaljujemo se i našem župniku Marku Racu na suradnji kod prijave i provedbe projekta- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Svi radovi na rekonstrukciji i postavi novog poda završiti će se najkasnije do kraja siječnja 2020. godine, a do kraja radova mise će se održavati u velikoj dvorani u sklopu Župnog dvora.