Potpisan ugovor o sufinanciranju besplatne školske prehrane za 290 učenika


Utorak, 31. kolovoza 2021.

U dvorani Adriatic Hotela International u Zagrebu svečano je upriličena dodjela ugovora o sufinanciranju školske prehrane za djecu koja su u riziku od siromaštva. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za osiguravanje besplatne prehrane za čak 290 osnovnoškolca gradonačelniku Grada Đurđevca, Hrvoju Jančiju uručio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Grad Đurđevac je u 5. mjesecu ove godine putem projekta Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva osigurao besplatnu prehranu za đurđevačke osnovnoškolce u vrijednosti od 291.482,63 kune koje će Fond europske pomoći za najpotrebitije u potpunosti sufinancirati za školsku godinu 2021.-2022.

-Kao što znamo doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekt je korak više da i onima najpotrebitijima osiguramo jedan obrok tijekom nastavnog dana - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: mrosp.gov.hr