Potpisan ugovor za 9 pomoćnika u nastavi vrijedan oko 2 mil.kn


Petak, 1. rujna 2017.

Gradonačelnik Hrvoje Janči, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić potpisali su danas ugovor o provedbi četverogodišnjeg projekta Grada Đurđevca za projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana.

Riječ je o projektu vrijednom 2.174.486,40 kuna, a od čega je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 2.000.527,00kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, dok će preostali dio od 173.958,00 kuna osigurati Grad.

Cilj projekta je pružanje potpore uključivanju devet učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoj školi koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu, te im se putem pomoćnika nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti, te emocionalnom funkcioniranju.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.