Potpisani ugovori: devet učenika dobit će svog pomoćnika u nastavi


Četvrtak, 31. kolovoza 2017.

U Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović potpisali su ugovore za devet pomoćnika u nastavi na razdoblje od deset mjeseci.

Gradonačelnik je istaknuo da je cilj ovog projekta zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Pet pomoćnika u nastavi će biti raspoređeni i u Područnu školi za djecu s teškoćama u razvoju gdje boravi velik broj djece s različitim teškoćama stoga je tamo i veća potreba za takvim osobama- dodao je gradonačelnik.

Moj savjet vam je da vam ovaj posao nikada ne postane rutina jer je svaki novi radni dan s djetetom izazov, te je vrlo važno osluškivati potrebe djeteta i prilagoditi mu se - rekao je ravnatelj.

Na kraju ugodnog druženja pomoćnici u nastavi su s gradonačelnikom razmijenili svoja dosadašnja iskustva i razmišljanja o radu s učenicima s teškoćama te su dodali kako se nadaju da će sa svojim učenicima brzo uspostavili dobar odnos i suradnju.

Ukupna vrijednost projekta je 2.174.486,40 kuna, a iz sredstava Europskog socijalnog fonda osigurati će se iznos od 2.000.527,00 kuna, dok će preostali dio od 173.958,00 kuna osigurati Grad.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.