Potpisani ugovori za osiguravanje prehrane i za pomoćnike u nastavi


Utorak, 30. kolovoza 2016.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica sudjelovala je na svečanom potpisivanju ugovora u Ministarstvu socijalne politike i mladih te je potpisala ugovor o financiranju prehrane za najpotrebitije učenike osnovne škole. Projekt je vrijedan 118.000 kuna, a projekt besplatne prehrane za najpotrebitije obuhvatit će 84 učenika iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevca.

Također je potpisan i ugovor za pet pomoćnika u nastavi u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Projektom je osigurano 254.800 kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će Grad izdvojiti 22.160 kuna za zapošljavanje pet pomoćnika. Cilj ovog projekta je djeci s teškoćama osigurati dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja u školi.


 

Projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u OŠ Grgura Karlovčana, Đurđevac

 

Grad Đurđevac, kao korisnik projekta, i Osnovna škola Grgura Karlovčana, kao partner, provode projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u OŠ Grgura Karlovčana, Đurđevac“ koji je sufinanciran od strane Europske unije iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 276.977,85 kuna, od kojih će Europska unija sufinancirati 92%, odnosno 254.819,62 kune, a razliku od 22.158,23 kune će osigurati Grad Đurđevac iz proračunskih sredstava. Početak provedbe projekta je 19. kolovoza 2016., a planirani završetak 18. kolovoza 2017.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 5 pomoćnika u nastavi za 5 učenika s teškoćama u razvoju radi ostvarivanja boljih obrazovnih rezultata te osiguravanja preduvjeta za socijalizaciju i uključenost djece s teškoćama u razvoju u zajednicu. Projektom se želi doprinijeti podizanju svijesti javnosti o problemima s kojima se djeca s teškoćama u razvoju  svakodnevno susreću i važnost uključivanja djece s teškoćama u redovne odgojno-obrazovne rezultate.

Bez naslova