Povećanje sigurnosti: uzdignute plohe i novi kružni tok u A. Radića će zasigurno usporiti promet


Četvrtak, 12. rujna 2019.

Nakon što je uklonjen postojeći asfalt na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića krenuli su radovi na izmještanju i postavljanju novih podzemnih instalacija.

Radove je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

- Podsjećam da se na ovom području već dogodilo nekoliko težih prometnih nezgoda u kojima je sudjelovalo više vozila i osoba, a takve nezgode mogu imati i tragične posljedice ne samo za učesnike nego i za brojne roditelje i djecu koja koriste parkirna mjesta uz ŠRC prilikom dolaska na sportske aktivnosti. Općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu u ulici Antuna Radića- rekao ja gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad je u više navrata do sada ukazivao Policijskoj postaji Đurđevac na problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu, te će se u suradnji s ŽUC-om postaviti i ležeći policajci u dijelu Ulice Antuna koji će zasigurno usporiti promet na mjestima gdje je velika frekvencija djece, a to je kod ŠRC-a gdje brojni mališani dolaze na treninge i utakmice, te kod dolaska i odlaska djece iz škole.

-Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Još smo prošle godine ozbiljno krenuli s aktivnostima i projektima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na ovom području gdje dnevno prolazi velik broj pješaka. Pa su tako prema dogovoru paraleno s radovima na kružnom toku krenuli i radovi na rekonstrukciji dotrajalog cestovnog mosta, a uskoro će krenuti i izgradnja pješačkog mosta preko kanala Čivićevac koji će doprinijeti većoj sigurnosti pješaka - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je naglasio kako je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Izgradnjom kružnog toka i postavom uzdignutih ploha smanjiti će se brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca.

Ujedno je naloženo nadležnom upravnom odjelu da se izradi nova odluka o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.