Povezivanje sportskih i turističkih sadržaja, nastavak uređenja šetnica: postavlja se javna rasvjeta uz kanal Čivičevac i ŠRC


Četvrtak, 10. prosinca 2020.

Nastavlja se s uređenjem javnih gradskih površina, a trenutno se radi na uređenju kanala i okoliša na području grada. Krenuli su i prvi radovi na postavi javne rasvjete na šetnici kraj kanala Čivičevac kod ŠRC-a, gdje su prethodno odrađeni radovi čišćenja i produbljenja kanala te postave betonskih obloga na donjem dijelu i bočnim stranama kanala. Ovaj tjedan su napravljeni temelji za postavu rasvjetnih stupova s rasvjetnim tijelima nakon čega će se krenuti s postavom električnih instalacija.

Podsjećamo da je ove godine obnovljen i postojeći cestovni most preko kanala, te je izgrađena proširena pješačka staza na mostu koja je doprinijela većoj sigurnosti pješaka koji su prije morali prolaziti uskom stazom po starom mostu.

Postava javne rasvjete na šetnici kod ŠRC-a je samo nastavak radova na izgradnji planiranih šetnica koje bi trebale povezati sadržaje oko Staroga grada s utvrdom i Park šumom Borik koja se nalazi u blizini. Do sada je izgrađena šetnica u Hrvatskoj Sahari, te oko nje i šetnica koja ju povezuje s utvrdom. Izgrađena je i šetnica do Park šume Borik i škole u prirodi koja omogućava brojnim rekreativcima i posjetiteljima da pješice dođu do trim staze.

Iako već sada turistički i sportski sadržaji u Đurđevcu privlače brojne goste i rekreativce, važno je povezati što više njih u jednu cjelinu kako bi se posjetiteljima olakšao pristup do njih.

-Nastojimo što više javnih površina urediti i privesti svrsi, poput šetnica uz kanal koje su dosad bile zapuštene i djelovale neuredno. Osim što time uljepšavamo naš grad, izgradnjom šetnica i uređenjem okoliša doprinosimo razvoju sportske infrastrukture koja omogućuje našim građanima da svoje vrijeme i dalje provode vani baveći se nekom vrstom rekreacije. Naravno, samim time nastojimo obogatiti postojeću turističku ponudu povezivanjem šetnice s postojećim sadržajima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.