Povlačenje EU sredstava u Đurđevcu se nastavlja: osigurano dodatnih 2,5 mil. kuna za projekt energetske obnove zgrade MUP-a i izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni


Petak, 6. rujna 2019.

Grad Đurđevac je uspješno osigurao dodatno sufinanciranje vlastitog udjela preko raspisanog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i to za dva EU projekta, a radi se o projektu energetske obnove zgrade policije u centru grada i projektu izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni A sjever.

Ne samo da su projekti uspješno prijavljeni nego su prijavljeni unutar četiri sekunde od raspisa poziva. Preko ovog natječaja osigurano je oko milijun kuna za sufinanciranje vlastitog udjela za projekt izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni i oko 1,5 milijuna kuna za projekt obnove zgrade MUP-a.

-Kako smo najavili ovime Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Ukupna vrijednost ovih dva projekta iznosi oko 17,8 mil. kuna, a sufinanciraju se sa ukupno 13,9 mil. kuna. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni A Sjever uključuje izgradnju Sabirne prometnice, te četvrtu fazu izgradnje Istočne obilaznice. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni. Cilj je razvoj infrastrukture poduzetničke zone A sjever te njena aktivacija kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta na području Grada Đurđevca.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a upravo uz nju je izgrađena i moderna futuristička zgrada poduzetničkog inkubatora. Zgrada MUP-a je trenutno neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 50%.

-Zadovoljan sam dinamikom radova na energetskoj obnovi zgrade Doma kulture koji su trenutno u tijeku, a nakon dobivanja ovih odluka uskoro očekujemo i svečano potpisivanje ugovora sa izvođačima radova te početak radova na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni, ali i na zgradi MUP-a -zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 

Naziv projekta: Energetska obnova upravno poslovne zgrade, na adresi Stjepana Radića 6, 48350 Đurđevac

Naziv korisnika: Grad Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 7.420.747,61 kuna

EU sufinanciranje projekta: 2.326.047,25 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 19.03.2019. – 19.03.2021.

Kontakt osoba: Tea Radoš, 099/274-6279

https://strukturnifondovi.hr/

 

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.