Pozivaju se vozači na oprez: danas je počela škola pazite na naše najmlađe sudionike u prometu


Ponedjeljak, 7. rujna 2020.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček održali su drugi u nizu radni sastanak vezan na početak nove školske godine i sigurnost učenika u prometu.

Blizu dvije tisuće školaraca, polaznika osnovne i dvije srednje škole, Strukovne i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, danas će prvi dan sjesti u školske klupe u Đurđevcu.

-Za 79 osnovaca to će biti po prvi puta. Prvi dan u školskim klupama je poseban doživljaj, učenici se upoznaju s novim okružjem i novim prijateljima, ali od tada postaju i svakodnevni sudionici u prometu. Zato je iznimno bitno da vozači, ali i ostali sudionici prometa obrate pozornost na naše najmlađe sugrađane koji od ponedjeljka kreću u školu- rekao je gradonačelnik Janči.

-Posebnu pozornost treba usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu. Djelatnici Policijske postaje Đurđevac i Auto kluba Đurđevac održat će i predavanje za učenike prvih razreda Osnovne škole Đurđevac o sigurnosti u prometu u sklopu preventivnog programa Sigurno u prometu- rekao je načelnik Slaviček.

Na sastanku je dogovoren i dodatni policijski nadzor kod pješačkih prijelaza u užem središtu grada u vrijeme kada učenici dolaze i odlaze u školu. U sklopu svojih aktivnosti, policijski službenici će vršiti i nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca do škola.

Kako bi se prvašićima ukazala važnost korištenja reflektirajućih materijala u prometu kako bi oni bili što vidljivi vozačima, prvi dan na školskim klupama kao poklon dočekat će ih reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima.