Predsjednik vijeća Željko Lacković: Napori koje su činili zastupnici ovoga kraja, urodili su plodom osigurano 10 mil. kn više za Sveučilište sjever


Četvrtak, 14. studenoga 2019.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca prije početka sjednice osvrnuo se na prihvaćanje amandmana u Hrvatskom saboru.

-Htio bih zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću, cijeloj Vladi Republike Hrvatske kao i kolegama zastupnicima Damiru Felaku, Sunčani Glavak, Anđelku Stričaku i Josipu Križaniću na podnesenom amandmanu i povećanju od 10 milijuna kuna sredstava za redovni rad Sveučilišta Sjever. Napori koje su činili zastupnici ovoga kraja, urodili su plodom. Sada možemo reći kako će ovo povećanje od gotovo 40 posto biti dostatno za normalno funkcioniranje Sveučilišta, ali i zapošljavanje novih profesora i širenje mreže djelatnosti Sveučilišta – rekao je Željko Lacković koji se također zalagao i anganžirao kako bi se Sveučilištu Sjever osigurala dodatna sredstva za rad.

Planirani budžet Sveučilišta Sjever za godinu koja slijedi bio je 25,66, a ovim amandmanom povećan je na 35,66 milijuna kuna.

Foto: prigorski.hr