Predsjednik Vlade Andrej Plenković dolazi u Đurđevac


Petak, 13. prosinca 2019.

Svečano otvorenje Poduzetničkog inkubatora i potpis ugovora za Aglomeraciju Đurđevac

-Dolazak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u Đurđevac dogovaran je već duže vrijeme, a razlog njegovog dolaska je uspješno povlačenje EU sredstava u Gradu Đurđevcu- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je time najavio  dolazak predsjednika Vlade i njegovih suradnika u Đurđevac u ponedjeljak, 16. prosinca.

Predsjednik Vlade Plenković tom prilikom će svečano otvoriti zgradu Poduzetničkog inkubatora čija je izgradnja i opremanje sufinancirana EU sredstvima, a ovom prilikom po prvi put inkubator će otvoriti vrata i za svojih osam poduzetnika i dvije potporne institucije.

-Iduće godine, u našoj Strukovnoj školi započinje s provedbom projekt Centar kompetencija, a i Sveučilište sjever otvorit će preddiplomski stručni studij računarstva i informatike u Đurđevcu. Poduzetnički inkubator je zapravo nastavak ove priče oko povezivanja obrazovanja s realnim sektorom i stvaranja preduvjeta za razvoj poduzetništva, te ostanak mladih ljudi u Đurđevcu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovom prilikom premijer Plenković prisustvovat će i svečanom potpisu ugovora o sufinanciranju projekta Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete ukupne vrijednosti 282 milijuna kuna.

Projekt Aglomeracije Đurđevac je jedini novi projekt koji ulazi u financiranje uz projekte koji su trebali biti završeni do 2018. godine.

Grad Đurđevac primjer uspješnog EU financiranja

Grad Đurđevac, udruge, gradske ustanove i tvrtke do sada su proveli, te prijavili i provode ukupno 68 EU projekata vrijednih 479 mil. kuna od čega je osiguran iznos sufinanciranja od 349 mil. kuna. Korištenjem EU sredstava podignut je standard u svim segmentima od komunalne i javne infrastrukture, predškolskog, školskog odgoja i obrazovanja, razvoja poduzetništva, socijalnih programa, sportskih programa, razvoja turističke i kulturne ponude te vidljivosti grada.