Predstavnici Grada Valpova u radnom i prijateljskom posjetu Đurđevcu: Dogovorena razmjena iskustava i nastavak suradnje


Petak, 22. ožujka 2024.

Đurđevačka iskustva u realizaciji poduzetničkih, socijalnih, kulturnih i turističkih projekata zanimala su gradonačelnika grada Valpova Matka Šutala, njegova zamjenika Marka Barišića, direktora tamošnje TZ Eduarda Lackovića i ravnatelja Muzeja Valpovštine Stjepana Vidakovića, koji su posjetili grad Đurđevac.

U cjelodnevnom radnom i prijateljskom posjetu domaćini su im bili gradonačelnik Hrvoje Janči  i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, a u razgovorima i razmjeni iskustava u realizaciji projekata su im se pridružili ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca  Mario Fuček i direktor tvrtke Stari grad d.o.o, Matija Bažulić. Gosti iz Valpova su imali prilike razgledati i razgovarati o socijalnim projektima u Udruzi Mali princ i COSI-ju, o Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, ŠRC-u Vlado Lešćan Duspe, Hostelu Borik i Muzeju Grada Đurđevca sa svim njegovim sadržajima i projektima te o projektima turističke zajednice i Picokijadi na koju su gosti iz Valpova i pozvani.

Nakon obilaska i razgledanja svih đurđevačkih lokacija te višesatnih razgovora dogovoreno je da se suradnja i posjeti nastavljaju i dalje.