Preko programa javnih radova zaposleno 35 radnika koji će uređivati okoliš Đurđevca i prigradskih naselja


Ponedjeljak, 3. lipnja 2019.

Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i ove godine provodi programe javnih radova pod nazivom Radom za zajednicu i sebe sa ciljem zapošljavanja nezaposlenih osoba s područja Grada Đurđevca na društveno korisnom radu.

Javni radovi se provode u okviru programa javnih radova na održavanju i revitalizaciji okoliša Staroga grada, trim staze i Đurđevačkih pijesaka, te programu Romi za Rome. Preko ovih programa je zaposleno 35 osoba.

Danas u Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči je s korisnicima programa potpisao ugovore o radu na šest mjeseci. Prvi radni zadatak će im biti radovi na uređenju okoliša oko Staroga grada, a kasnije će biti angažirani za održavanje i uređenje javnih površina, uređenje trim staze, romskog naselja i Đurđevačkih pijesaka.

-Iznimno mi jedrago da se na ovaj način vraćate u radni odnos te da ćete pomoći u uljepšavanju i održavanju našega grada, a sve u partnerstvu sa našim Komunalnim uslugama. Dio vas je i prijašnjih godina radio na javnim radovima te se iskazao na istima, a danas vidim i neka nova lica i puno mladih ljudi. Kod nas ćete steći radno iskustvo i nova znanja, mogućnosti su velike, na vama je samo da ih dobro iskoristite. Mogu se pohvaliti da je veliki broj osoba koje su prije radile na javnim radovima sada zaposleno u gradskim, ali i drugim tvrtkama- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Troškove njihove plaće snosi Zavod, dok im Grad osigurava svu potrebnu opremu za rad. Njihovim zapošljavanjem na burzi rada na području grada Đurđevac smanjio se i broj prijavljenih nezaposlenih osoba, te trenutno ima oko 230 nezaposlenih.