Prekogranična suradnja dvaju gradova: upoznajte turističke atrakcije mađarskog grada Csurga


Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Na sastanku koji je održan u listopadu ove godine u mađarskom gradu Csurgo na temu prekogranične suradnje, a na kojem je sudjelovala delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem dogovoreno je da će gradovi međusobno promovirati turističke sadržaje i ponudu.

Grad Csurgo je izradio promotivni film o svojim znamenitostima te bogatoj turističkoj i kulturnoj ponudi po kojoj je Csurgo poznat, a film prate i hrvatski titlovi.

Osim zajedničke prijave infrastrukturnih projekata, cilj ovakvog povezivanja je suradnja na području turizma, ali i drugih područja. Jedan od glavnih ciljeva je i njegovanje kulturno - povijesne baštine i generiranje novih turističkih proizvoda. Grad Đurđevac i Csurgó imaju bogatu materijalnu i nematerijalnu kulturno - povijesnu baštinu te dugogodišnje prijateljstvo koje ih povezuje.

-Zajedno radimo na projektima prekogranične suradnje, a sigurno ćemo još dosta naučiti jedni od drugih. Želim zahvaliti i svim djelatnicima oba grada koji međusobno surađuju i rade na projektima i razmijeni iskustava, a to nas je postojeće prijateljstvo zapravo i dovelo do realizacije brojnih projekata - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Film o našem gradu prijatelju pogledajte u nastavku: