Prigradska naselja i dio Đurđevca već rasvijetljeni novom modernom javnom rasvjetom


Utorak, 14. travnja 2020.

U Đurđevcu su u tijeku radovi na zamijeni postojećih rasvjetnih tijela sa modernom led rasvjetom napredne tehnologije čime će se ostvariti značajne uštede te poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

Već je izmijenjen veliki dio rasvjete u Đurđevcu, a novu rasvjetu su dobila i prigradska naselja Severovci, Grkine, Sveta Ana, Mičetinac, Čepelovac, Budrovac, Sirova i Suha Katalena.

Od ovog tjedna kreću radovi na zamijeni rasvjetnih tijela u ulicama Stjepana Radića te Đure Basaričeka u Đurđevcu.

Novi moderni sustav javne rasvjete koristi led tehnologiju te zadovoljava najmodernije svjetlo tehničke uvjete, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 3 mil. kuna.

-Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela nadopunila mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50% godišnje smanjit će se i tzv. svjetlosno zagađenje. Na ovaj način ova investicija će se sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godine, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Zahvalni smo na ovako lijepom vremenu, za koje se nadam da će nas pratiti i dalje kako bi radovi bili izvedeni u roku, a Đurđevac imao novu rasvjetu do kraja travnja - rekao je gradonačelnik.