Prioritet povećanje sigurnosti u prometu: uređuje se raskrižje Basaričekove ulice i Ulice Donji Brvci


Ponedjeljak, 27. siječnja 2020.

Nakon što su završili radovi na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Donji Brvci, te su zamijenjene drvene bandere betonskim banderama, ovaj tjedan krenuli su i radovi na uređenju raskrižja koje spaja Ulicu Donji Brvci i Basaričekovu ulicu.

U tijeku su radovi na proširenju raskrižja i postavi betonskih rubnjaka kojima će se formirati središnji otok koji će zasigurno usporiti promet i ulazak vozila iz Basaričekove ulice u Ulicu Donji Brvci.

-Ozbiljno smo shvatili problem prometne sigurnosti, stoga svake godine prijavljujemo nove projekte i provodimo brojne aktivnosti u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na kritičnim mjestima i raskrižjima na području grada. Ovo je bilo jedno od kritičnijih raskrižja jer su vozači bez usporavanja iz Basaričekove skretali u Ulicu Donji Brvci gdje živi mnogo djece koja se svakodnevno igraju na ulici, ali i tuda prolaze do škole – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

I ovaj projekt je ostvaren u zajedničkoj suradnji sa ŽUC-om, a u cilju povećanja sigurnost sudionika u prometu na području Grada Đurđevca.