Pripremljeni brojni kulturni i umjetnički sadržaji za starije osobe


Ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

Grad Đurđevac je u suradnji s Gradskom knjižnicom Đurđevac, Muzejom Grada Đurđevca i Udrugom kazališnih amatera Gradskog kazališta Đurđevac prijavio projekt pod nazivom Muze na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+.

Projektom je predviđen niz različitih aktivnosti koje su namijenjene starijim od 54 godine. Cilj projekta je uključiti starije osobe u kulturne i umjetničke sadržaje pa će se u sklopu projekta moći okušati u plesu, pjevanju i slikanju, a osnovat će se seniorska kazališna skupina, čitateljski klub te zbor. Večernji sati će biti rezervirani za kino na otvorenom, izložbe i evergreen večeri plesa. Sva stečena znanja i iskustvo u plesu moći će prezentirati na natjecanju u plesu Đurđevačka plesna cipelica.

Projekt obuhvaća razdoblje od 18 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je oko 586.000,00 kuna. Osim Kroz projekt će se provesti i edukacija, odnosno jačanje kapaciteta 5 kulturnih djelatnika i umjetnika za rad usmjerena na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine na području grada Đurđevca.

Na temu projekta u Gradu je gradonačelnik Hrvoje Janči održao je sastanak sa Majom Belković Došen iz PORA-e i Melitom Birčić, ravnateljicom PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja koje su sudjelovale u njegovoj pripremi. Pripremljena je sva potrebna dokumentacija, te je projekt poslan Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.