Proglašena elementarna nepogoda mraz na području Đurđevca: od ponedjeljka se zaprimaju prijave


Petak, 17. travnja 2020.

Zbog niskih temperatura i posljedica mraza u razdoblju od 27.03.- 07.04.2020. godine na području Grada Đurđevca nastale su velike štete na voću i povrću. Utvrđeno je da su štete nastale u slijedećim katastarskim općinama, koje se nalaze u sastavu Grada Đurđevca:

K.o. Đurđevac, k.o. Đurđevac Grad, k.o. Severovci, k.o. Mičetinac, k.o. Sveta Ana, k.o. Čepelovac, k.o.  Budrovac, k.o. Sirova Katalena i k.o. Suha Katalena.

Na inicijativu Grada Đurđevca danas, 17. travnja 2020. godine Koprivničko-križevačka županija proglasila je elementarnu nepogodu od posljedica mraza za područje Grada Đurđevca.

Elementarna nepogoda za područje Grada Đurđevca proglašava se za sljedeće voćarske kulture: jabuka, breskva, marelica, nekarina, šljiva, višnja, trešnja i orah te za  povrće.

Poljoprivredni proizvođači sa područja Grada Đurđevca štetu mogu prijavljivati od ponedjeljka, 20. travnja pa sve do okončanja izvanredne situacije uzrokovane korona virusom  putem mail-a racunovodstvo@djurdjevac.hr, a u iznimnim situacija može se predati i prijava osobno na porti Grada u redovno radno vrijeme od 8 do 16 sati.

Obrazac prijave štete dostupan je na web stranici Grada Đurđevca, a uz njega je obavezno priložiti skeniranu osobnu iskaznicu, OIB, Rješenje u upisnik poljoprivrednog gospodarstva te  IBAN žiro ili tekućeg računa.