Proglašenje: NK Graničar primio priznanje za 100 godina kluba, Topolčić najbolji sportaš, Asja Cestar najbolja sportašica, Deak sportski djelatnik


Petak, 12. travnja 2019.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca u Domu Kulture u Đurđevcu održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera i sportskog djelatnika grada Đurđevca za proteklu godinu.

Svečanosti proglašenja nazočili su uz brojne sportaše gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, potpredsjednik Županijske skupštine Koprivničko- križevačke županije Marijan Ružman, vijećnici Gradskog vijeća, predstavnici udruga, ravnatelji ustanova i brojni gosti.

Okupljene je pozdravio i  prigodnim riječima se obratio predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić. Naglasio je kako Zajednica sportskih udruga danas broji 21 članicu, preko 600 sportaša koji su uključeni u razne sportske aktivnosti u svojim klubovima, a rezultate koje oni ostvaruju su više nego odlični.

– Jedna od činjenica s kojom bi se pohvalili je ta da je prošle godine Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca zajedno s partnerima potpisala projekt i Gradom Đurđevcom ‘Picoki za sport’ kojim je osigurano milijun kuna za uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključivosti, osigurani su besplatni treninzi, trenirke i oprema za 450 djece. Grad je prijavio i projekt izgradnje i uređenja novih teniskih terena i objekta s tribinama za potrebe Teniskog kluba – naglasio je i istaknuo i ostale projekte koje su proveli tijekom protekle godine, ali i projekte koje će provesti u aktualnoj godini.

Čestitke na svim postignućima, osvojenim visokim plasmanima i medaljama, te na upornosti, vrijednom radu i zalaganju, kao i  uspješnom promicanju Đurđevca, lauretima, ali i njihovim trenerima i roditeljima izrazio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Mladi su oni koji će promicati sport i naš grad. Mogu reći da sam kao gradonačelnik jako ponosan na naše sportaše koji se jako trude i zalažu – rekao je i dodao kako će ovogodišnje dan grada upravo proći u sportu, te zaključio da s ponosom može reći kako je sport dostupan za svu djecu u gradu.

Čestitkama gradonačelnika pridružio se i predsjednik vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

– Sporta nema bez sportske infrastrukture i ulaganja u istu. Zato se ovom prilikom želim zahvaliti gradonačelniku i svima koji su iznašli sredstva za nastavak velikog projekta gradnje ŠRC-a koji će biti okončan upravo na stogodišnjicu osnivanja našeg nogometnog kluba. S ovakvim se stadionom malo gradova može pohvaliti – rekao je Lacković, te čestitao nagrađenima.

U kategoriji najuspješnije sportašice za 2018. godinu nagrada je pripala Asji Cestar, rukometašici đurđevačkog rukometnog kluba. Asja je prvo desno krilo RK Đurđevca, brza i sigurna u kontri, drugi izvođač sedmeraca, uvijek požrtvovna, borbena i srčana od prve do zadnje minute. Titula najuspješnijeg sportaša za 2018. godinu pripala je Zlatku Topolčiću Topetu, dugogodišnjem igraču NK Graničara i kapetanu ekipe.

U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe za 2018. godinu nagrada je otišla u ruke Ženskog nogometnog kluba Graničar Đurđevac. S druge strane, Kuglački klub Graničar Đurđevac ponio je titulu najuspješnije muške sportske ekipe u prošloj godini.

Dodajmo kako je Nogometni klub Graničar dobio posebno priznanje za 100. godina djelovanja, a uz njih posebnu nagradu za ostvareni rezultat na državnim i međunarodnim natjecanjima dobili su karatistica Ema Juričić, šahistica Ema Bevanda te kadetkinje Šahovskog kluba Picok.

U kategoriji perspektivne mlade ekipe za 2018. godinu priznanja su primili: Karate klub Đurđevac – učenici borbe ekipno, Košarkaški klub Mladost Đurđevac – ekipa M13, Rukometni klub Đurđevac – ekipa 2008. godište i mlađe, Šahovski klub Picok – kadetkinje, Škola nogometa Grada Đurđevca – U11 i Teniski klub Đurđevac – ekipa do 9 godina.

U kategoriji mlade sportske nade za 2018. godinu priznanja su primili:

  • članovi Karate kluba Đurđevac – Ema Čorba, Josip Pandur, Valerio Prevedan, Ivan Juričić, Ema Juričić i Petra Gašparec
  • iz Košarkaškog kluba Mladost mlade sportske nade su Benjamin Ivanov, Petar Rogoz i Luka Tomrlin
  • iz Powerlifting kluba Ultimate priznanja su primili Monika Majnović i Pina Talijan
  • iz Rukometnog kluba Đurđevac – Lea Franković, Patricia Ivančan i Tihana Kožar
  • iz Streljačkog kluba Radnik – Alenka Ščerbek
  • iz Šahovskog kluba Picok – Ema Bevanda, Ognjen Domović i Matija Mihočka
  • iz Škole nogometa Grada Đurđevca – Niko Suzić, Lovro Jerbić, Miha Vukašinović, Matej Turbelija, Nikola Tišljar, Šimun Franković i Dominik Suzić
  • iz Teniskog kluba Đurđevac – Mia Robotić, Lucian Lacković
  • iz Ženskog nogometnog kluba Graničar – Antonia Pavlović

Nagradu za zaslužnog sportskog djelatnika odnio je Saša Deak predsjednik i osnivač Powerlifting kluba Ultimate iz Đurđevca nositelj brojnih odličja, diploma, zahvalnica i pehara te višegodišnji nositelj titule prvaka Bench Press-a. Ove godine zahvaljujući Saši i njegovom trudu u Đurđevcu je u prosincu održano veliko Državno natjecanje u Powerliftingu i Benchpressu koje je ujedno bilo po broju natjecatelja najveće natjecanje ikada održano u Hrvatskoj. U ime svih nagrađenih na kraju svečanosti izrazio je zahvalu Gradu Đurđevcu i ZSU na uručenim nagradama i podršci koju pružaju klubovima tokom cijele godine.

Za zabavni dio bile su zadužene Mažoretkinje Grada Đurđevca pod vodstvom Ane Čubelić, polaznice Etnoritmike pod vodstvom voditeljice učiteljice Kristina Benko Markovica te plesni par Kulturno - umjetničkog društva Petar Preradović Lucija Lenardić i Dorian Rupčić.