Projekt Đurđevačka bajoslovlja prošao prvu stepenicu provjere


Ponedjeljak, 12. travnja 2021.

Gradska knjižica Đurđevac u partnerstvu s Gradom Đurđevcom krajem prošle godine prijavila je novi projekt pod nazivom Đurđevačka bajoslovlja kako bi olakšala pristup svojim uslugama i sadržajima svim građanima. Stigla je odluka da je projekt prošao administrativnu provjeru.

Uz nabavu potrebne informatičke opreme i vozila kako bi djelatnice Gradske knjižnice Đurđevac svojim korisnicima mogle ponuditi usluge pokretne knjižnice sa svrhom dostavljanja knjiga, organizirat će se i brojne kulturne aktivnosti. Cilj je da se u aktivnosti knjižnice uključe svi građani, posebice djeca i mladi, osobe starije od 54 godine i osobe s invaliditetom.

-Organizirati ćemo računalne radionice i radionice informacijske pismenosti za predškolce, mlade i umirovljenike. Osmislili smo i niz književnih susreta i druženja s našim poznatim književnicima, radionice s članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, a organizirat ćemo i školu kreativnog čitanja i pisanja za naše najmlađe - rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

-Ovim projektom predviđa se uvođenje bibliobusa koji će posjećivati stanovnike prigradskih naselja, učenike područnih škola i domove za starije i nemoćne te im dostavljati željene knjige, ali i provođenje brojnih aktivnosti poput malih kazališnih predstava, kreativnih radionica i igraonica što će doprinijeti razvoju čitalačke pismenosti  - istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4 milijuna kuna, a očekuje se da će u cijelosti financirati iz sredstava Europskog socijalnog fonda.