Uspješna provedba projekta pomoćnika u nastavi


Petak, 23. lipnja 2017.

Završetkom školske godine, kraju se približava i projekt Osiguravanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana, Đurđevac.

Grad Đurđevac i Osnovna škola zajedno provode ovaj projekt koji je sufinanciran iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 276.977,88 kuna, od kojih će Europska unija sufinancirati 92%, odnosno 254.819,62 kune, a razliku od 22.158,23 kune će osigurati Grad Đurđevac iz proračunskih sredstava.

Početak provedbe projekta je bio u kolovozu prošle godine, a projekt završava 18. kolovoza 2017. Povodom završetka ovog projekta organizirano je i završno druženje svih pomoćnika u nastavi u Starom gradu čime je obilježen kraj školske godine i uspješni rezultati postignuti u radu s djecom.

Projektom je zaposleno pet pomoćnika u nastavi za pet učenika s teškoćama u razvoju radi ostvarivanja boljih obrazovnih rezultata te osiguravanja preduvjeta za socijalizaciju i uključenost djece s teškoćama u razvoju u zajednicu. Projektom se doprinijelo podizanju svijesti javnosti o problemima s kojima se djeca s teškoćama u razvoju  svakodnevno susreću i važnost uključivanja djece s teškoćama u redovne odgojno-obrazovne programe.

I ove godine će Grad i škola prijaviti ovaj projekt kako bi se osigurao još veći broj pomoćnika za svu djecu koja imaju teškoće, te im je potrebna pomoć u svladavanju i praćenju nastavnog gradiva.

 

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Grada Đurđevca.