Projekt Snaga pomoći prošao prvu provjeru


Četvrtak, 28. rujna 2017.

Grad Đurđevac je uz suradnji s PORA-om razvojnom agencijom izradio projek Snaga pomoći te ga je prijavio na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi – program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju.

Projekt je namijenjen starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Djelatnice će biti zadužene organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

Grad Đurđevac je prijavio potrebu za zapošljavanje čak 15 gerontodomaćica koje će dvije godine pomagati našim starijim sugrađanima, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 mil. kuna.

Cilj je i zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice i žene žrtve obiteljskog nasilja.