Propusnice se izdaju samo za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, te ostalih osnovnih potrepština


Utorak, 24. ožujka 2020.

Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca ponavlja upute za podnošenje zahtjeva za izdavanje propusnica.

Podsjećamo građane s područja Grada Đurđevca da se izdaju propusnice SAMO za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, te ostalih osnovnih potrepština (izvan mjesta prebivališta).

Građanima s područja prigradskih naselja grada Đurđevca ne trebaju propusnice za kretanje do Đurđevca i pripadajućih naselja, no ipak i tu morate ograničiti svoje kretanje samo na nužno kao što je odlazak na posao, odlazak u trgovinu, ljekarnu i sl.

Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za ostale razloge poput odlaska na posao, propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac.

Stanovnici okolnih općina za svoje se propusnice moraju javiti u nadležne Stožere civilne zaštite u njihovim općinama.

Molimo građane da ne podnose zahtjeve ukoliko nije neka od navedenih svrha.

PROCEDURA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE SLJEDEĆA:

  1. Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom na grad@djurdjevac.hr, a sve potrebne informacije mogu se dobiti i na broj telefona 048 811 052 i na porti Grada Đurđevca od 8,00 do 16,00 sati.
  2. Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mail-om.

Zahtjev mora sadržavati:

  • IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA
  • RAZLOG (ako se radi o brizi za starije osobe izvan mjesta prebivališta, navesti adresu i ime i prezime osobe kod koje idete),
  • VRIJEME KORIŠTENJA (od – do):

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR GRADA ĐURĐEVCA I PRIGRADSKIH NASELJA KOJA SPADAJU POD GRAD ĐURĐEVAC.