Pume stigle u Đurđevac: povijesna hodnja od Našica prema Varaždinu


Subota, 15. prosinca 2018.

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u srijedu, 12. prosinca krenuli su iz vojarne u Našicama na hodnju do vojarne 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Hodnja u dužini od 184 kilometra je organizirana u čast poginulih hrvatskih branitelja te ona simbolizira povratak Puma u Varaždin. Pripadnici Puma deset su godina obavljali službu na području Našica, a sad se vraćaju u Varaždin. Hodnja se odvija u sedam etapa: - Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin.

Ovu kolonu sjećanja i ponosa na njezinom putu nije omeo niti snijeg niti niske temperature, pa su tako Pume večeras sretno stigle i do Đurđevca, a dočekao ih je gradonačelnik Hrvoje Janči koji im je poželio ugodan boravak u našem gradu te sretan nastavak putovanja.

Pume će prenoćiti u Đurđevcu te već sutra nastavljaju svoj put na kojem će proći i kraj varaždinskog spomen-obilježja gdje će položiti crvenu ružu za poginule suborce.