Puštanjem 450 balona u zrak svečano otvoren ŠRC Vlado Leščan – Duspe Đurđevac: podjeljeno i 450 kopleta opreme


Ponedjeljak, 29. travnja 2019.

Športsko-rekreacijski centar Vlado Leščan – Duspe u Đurđevcu, danas je i službeno otvoren. Sunčana nedjelja savršeno je poslužila za gotovo cjelodnevni program svečanog otvorenja.

Od prijepodnevnih sati novi umjetni travnjak ugostio je utakmice raznih selekcija, a vrhunac dana stigao je u 17 sati. Podijeljeno je 450 kompleta sportske opreme, promotivnih materijala koji se sastoje od majice, trenirke, jakne i ruksaka. Podijeljena je oprema u bojama klubova, a opremu su dobili rukometni, šahovski, košarkaški, teniski, powerlifting, karate, taekwondo, konjički i streljačkog kluba te Škola nogometa grada Đurđevca. Tako su svi članovi klubova, njih čak 450, došli na otvaranje u  novim trenirkama koje je osigurao Grad Đurđevac putem projekta Picoki za sport vrijednog čak milijun kuna, a koji je realizirani putem Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

ŠRC su otvorili su Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca, Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca uz pomoć djece sportaša klubova Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.

Na otvaranju je pušteno upravo 450 balona u nebo u znak svečanog otvorenja, ali i u znak sjećanja na đurđevačkog sportaša po kojemu ŠRC nosi ime, Vlade Lesoćana - Duspeta.

Sam projekt ŠRC-a vrijedan je 8,3 milijuna kuna, a stadion je kapaciteta 200 sjedećih mjesta, od kojih su sva natkrivena. Novi je objekt primjer vrhunskog spoja moderne arhitekture i funkcionalnosti, a rađen je prema europskim standardima i u njemu su moderne svlačionice, prostorije za trenere, suce i delegate, teretana, ugostiteljski objekt, a pokraj samog terena napravit će se i pomoćna nogometna igrališta, te objekt za Teniski klub i dodatni teniski tereni.

Nakon podjele održano je veliko grupno slikanje u kojem su sudjelovali svi navedeni klubovi. Ispred HNS-a stigao je Zorislav Srebrić, poznato nogometno ime koje već dugi niz godina sudjeluje u radu Hrvatskog nogometnog saveza svim okupljenima poželio je mnogo sportskih uspjeha te izrazio divljenje novim đurđevačkim ŠRC-om koji sada spada u jedne od najopremljenijih zdanja u Hrvatskoj.