Pušten u promet: završeni radovi na pružnom prijelazu u Vinogradskoj ulici


Nedjelja, 29. prosinca 2019.

Na pružnom prijelazu u Vinogradskoj ulici, na zadovoljstvo građana iz tog kvarta i stanovnika đurđevačkih prigradskih naselja, Čepelovca, Mičetinca, Budrovca, te Sirove i Suhe Katalene, ovaj tjedan su završili radovi na rekonstrukciji i uređenju kolnog pružnog prijelaza te je na badnjak službeno pušten u promet.

Završeni su i pripremni radovi na rekonstrukciji pješačkog prijelaza te je preostalo asfaltirati završni sloj i ograditi taj dio. Radovi na pješačkom prijelazu nastavit će se nakon blagdana.

Ovaj projekt inicirao je Grad Đurđevac koji je dao izraditi projekt pješačkog pružnog prijelaza kako bi se osigurala i sigurnost pješaka. HŽ Infrastruktura je uz uređenje pješačkog u svojim planovima predvidjela i uređenje kolnog pružnog prijelaza, a zahvaljujući nastojanjima Grada radovi su se odvijali paralelno. Ukupna vrijednost radova je oko 700.000,00 kuna.

- Grad Đurđevac nastavlja s projektom povećanja sigurnosti u prometu, a ovi su radovi bila naša inicijativa kako bi i naš pružni prijelaz bio siguran i za vozače, pješake, ali i bicikliste. Na kolniku između pruga sada je postavljen odgovarajući pokrov koji je smanjio vibracije te će spriječiti nastajanje šteta pri prelasku automobila- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.