Radovi na obnovi Gradske tržnice odvijaju se prema planu


Petak, 18. ožujka 2022.

Obnova zgrade Gradske tržnice koju sufinancira Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije započela je krajem siječnja ove godine, a do sad su osim uklanjanja postojećih betonskih opločnika i stolova obavljeni i radovi demontiranja postojeće infrastrukture.  Postavljeno je podno grijanje, termoizolacija poda te nova armirano betonska ploča s kvarcom, a trenutno su u tijeku i radovi na izgradnji parapetnog zida nakon čega se kreće s čišćenjem i bojanjem unutarnje fasade, postojećih stupova i greda.

Radovi će uključivati i izmjenu strojarskih instalacija te uvođenje podnog grijanja, postavljanje odjeljaka s rashladnim vitrinama za ribu, mesne i mliječne proizvode te postavljanje 82 stola za prodavače. Nova vizura gradske tržnice uključivat će moderan prostor uokviren lameliranim nosačima, ukrasnim pergolama i staklenim stijenama. Tako će proizvodi svakodnevno biti dostupni lokalnom stanovništvu, stanovnicima prigradskih naselja, okolnih općina i mjesta, ali i svim ostalim posjetiteljima i turistima koji će moći kupiti kvalitetne domaće proizvode. U sklopu gradske tržnice svima će biti dostupni i proizvodi s oznakom Kvaliteta Podravine koja je namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih proizvoda, a danas broji 45 proizvođača s preko 100 domaćih proizvoda od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda.

-Plan je da se nakon otvorenja nove tržnice kroz projekt Podravinoteke osigura prodaja domaćih proizvoda s OPG-a i da su ti proizvodi svakodnevno dostupni na tržnici. Trenutno je objavljen i javni poziv na gradskim stranicama svim zainteresiranim koji još nisu članovi Podravinoteke da se uključe u projekt ''domaće tržnice'' i na taj način svoje proizvode učine lakše dostupnima - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.