Raskrižje Grkinske ulice i Miroslava Krleže: radovi pri kraju, novi kružni tok u kvartu Peski uskoro otvoren za promet


Petak, 27. studenoga 2020.

Radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu bliže se kraju. Nakon postave betonskih rubnjaka i pripreme fine posteljice, ovog tjedna asfaltiran je i završni sloj na kružnom toku te  je pripremljena fina posteljica za asfaltiranje pješačke staze.

Asfalterski radovi na pješačkoj stazi trebali bi krenuti početkom idućega tjedna, a nakon asfaltiranja pješačke staza, krenut će se sa uređenjem zelenih površina, te postavom nove prometne signalizacije.  Radi bolje preglednosti i sigurnosti svih sudionika u prometu na novom kružnom toku postaviti će se i nova moderna led rasvjeta.

Na ovom se području već dogodilo nekoliko prometnih nezgoda u kojima je sudjelovalo više vozila i osoba, a takve nezgode mogu imati i tragične posljedice ne samo za učesnike nego i za brojne roditelje i djecu.

- Ovaj projekt koji smo prijavili u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama od velike je važnosti našem Gradu zbog raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže koje je bilo opasno za naše građane i ostale sudionike. Upravo izgradnjom ovog kružnog toka, značajno će se smanjiti brzina prometovanja na spoju ovih ulica te će se time osigurati i dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se ovdje uključuju u promet – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Radovi prate zadanu dinamiku te mogu reći da sam iznimno zadovoljan s obzirom da će izgradnja kružnog toka biti gotova do kraja idućeg tjedna što je i prije ugovorenog roka te će kružni tok uskoro biti i službeno otvoren za prometovanje – naveo je gradonačelnik.

Kružni tok pomalo poprima svoj konačni izgled te ovim putem još jednom molimo naše građane i vozače za još malo razumijevanja i strpljenja. Podsjećamo da je za sad promet i dalje povremeno zatvoren te se regulira kroz obilazne pravce. U zoni radova promet je omogućen samo za stanare i vozila gradilišta.