Raspisan javni poziv: prijavite se za kupnju povoljnih stanova na Radničkoj cesti


Utorak, 6. lipnja 2023.

Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretninama pozivaju sve zainteresirane da se prijave na javni natječaj za kupnju stana preko Programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca.

Pozivaju se svi zainteresirani kupci da svoje zahtjeve za kupnju predaju što prije jer je rok za prijavu do 17. srpnja 2023. godine.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Nakon iskazanog interesa APN će organizirati prezentaciju stanova, banaka i uvjeta kreditiranja gdje će budući stanari dobiti sve potrebne informacije. Nakon što budući stanari odaberu željene stanove APN će s njima potpisati predugovor o kupnji. Ovo je treći krug natječaja pa svi oni koji su se prijavili u prva dva kruga ne moraju ponavljati svoju prijavu.

Podsjećamo da je kamen temeljac za novu zgradu položen krajem prošloga mjeseca, a kako je najavljeno svi bi se radovi trebali završiti u roku od godinu dana. Tom prilikom gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov potpisali  su povelju i ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i APN-a, a Grad Đurđevac je i za ovu zgradu darovao zemljište i besplatne priključke na komunalnu infrastrukturu.

Zainteresirani također mogu dobiti sve informacije o kupnji stana na mail adresi: stanogradnja@apn.hr ili grad@djurdjevac.hr.

Javni natječaj i sve potrebne obrasce za prijavu možete naći u nastavku teksta: