Savjet mladih napravio Program rada za 2018. godinu


Subota, 10. ožujka 2018.

Nakon što je prije nekoliko dana održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Đurđevca, izabrani članovi Savjeta mladih predvođeni predsjednikom Matijom Bažulićem prionuli su na posao. U dvorani za sastanke Grada Đurđevca održali su svoju 2. sjednicu koja je sazvana s ciljem donošenja Programa rada Savjeta mladih za 2018. godinu.

Članovi Savjeta iznijeli su mnoštvo ideja i aktivnosti koje imaju za cilj promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih u gradu Đurđevcu.

Jedna od 13 navedenih aktivnosti Savjeta mladih je pokretanje rada s volonterima, tzv. volonterske knjižice kojima se želi okupiti mlade sugrađane s ciljem usmjerenim na pomaganje i brigu o potrebitim sugrađanima, te na pomaganje Gradu Đurđevcu, Turističkoj zajednici Grada Đurđevca, te ostalim institucijama i udrugama u provedbi manifestacija tijekom godine.

Savjet mladih u fazi je pripreme Javnog natječaja za izradu logotipa Savjeta mladih Grada Đurđevca, a na koji će se moći javiti sve mlade kreativne osobe s područja Grada Đurđevca, starosti od 15 do 29 godina.

Doneseni Program rada za 2018. godinu, Savjet mladih uputit će na donošenje Gradskom vijeću Grada Đurđevca.