STEM Revolucija se nastavlja: Gradska knjižnica primila donaciju od tri robotička seta za Micro:Maqueen robote


Srijeda, 19. kolovoza 2020.

Gradska knjižnica Đurđevac sudjeluje u projektu Digitalni građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) kao nastavak prethodnih projekata koji se koriste istom opremom s novim dodacima za micro:bit.

IRIM-ovi edukatori su 19. kolovoza posjetili našu knjižnicu i održali edukaciju za knjižničare s ciljem upoznavanja knjižničara s opremom i aktivnostima projekta te donirali knjižnici  tri robotička seta, tzv. Micro:Maqueen robote za Micro:bit.

Ovi roboti su STEM edukacijski “uradi sam” kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit.

Set Micro:Magueen robot za Micro:bit, uz ostalu opremu i priručnike, može se besplatno posuditi u knjižnici. Pozivamo djecu i njihove roditelje da se informiraju o posudbi setova i uče jednostavnom programiranju, igraju se i zabavljaju.

IRIM priprema i novu mrežnu stranicu koja sadrži niz online tečajeva raznih tehnologija robotike - između ostalog i tečaj Micro:Maqueen-a - koje će djeca moći samostalno raditi kod kuće ili na računalu u Knjižnici.

Na kraju uspješno odrađenih tečajeva polaznici će dobivati bedževe i certifikate, a dijelit će se i nagrade koje će stizati na vašu kućnu adresu.