Đurđevački Dječji vrtić Maslačak u top 10 najboljih vrtića u Hrvatskoj: stiglo priznanje za kvalitetu programa i rada s djecom


Utorak, 15. prosinca 2020.

Portal gradonačelnik.hr ove je godine po prvi puta proveo izbor za najbolji vrtić u Hrvatskoj, a od ukupno 38 pristiglih prijava u top 10 najboljih vrtića u Hrvatskoj prema odluci stručnog žirija svrstan je i naš Dječji vrtić Maslačak.

U ovaj hvalevrijedan projekt uključilo se Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje čiji su predstavnici sudjelovali u žiriju, a osim njih u žiriju je bio i Zdravko Ivić ispred projekta gradonačelnik.hr.

Žiri je ocijenio pristigle prijave prema nizu stručnih kriterija koji zadovoljavaju sve standarde od same kvadrature vrtićkog prostora po djetetu, pa sve do broja osiguranih odgajatelja, broja stručnog osoblja, provedbe dodatnih programa i projekata kojima podižu kvalitetu usluge za svoje polaznike,  na temelju kojih su odabrali one najbolje.

-Iznimno sam ponosna što je naš vrtić zauzeo mjesto u 10 najboljih vrtića u Hrvatskoj što još jednom dokazuje visoku kvalitetu rada s djecom i educiranost naših odgojiteljica, ali mogućnosti koje naš vrtić nudi našim polaznicima što su prepoznali brojni roditelji. Svake godine upisujemo sve više djece u vrtić i to ne samo s područja grada već i s područja okolnih općina. Jedan smo od vrtića koji provodi najviše kraćih programa u Hrvatskoj i to njih čak 11- rekla je ravnateljicaDječjeg vrtića Maslačak Marija Čupen Tomica.

Odabirom između mnogobrojnih aktivnosti te učenjem dva strana jezika, poslijepodnevnim boravkom, ali i zdravom prehranom koja se bazira na ekološkim i nutritivnim namirnicama našim najmlađima osigurani su najbolje uvjeti za stjecanje svih potrebnih vještina i znanja.

-Uz brojne nove aktivnosti i projekte koje planiramo provoditi u budućnosti, nadam se da ćemo već iduću godinu biti u top 3 najbolja vrtića – istaknula je ravnateljica.

-Unazad nekoliko godina uspješno smo podigli standard usluge u vrtiću i to povlačenjem EU sredstava preko prijavljenih projekata, čime smo našim najmlađima osigurali najbolje materijalne uvjete smještaja u vrtiću te najviše ponuđenih obrazovnih programa. Iako je već sada ljestvica podignuta visoko mi i dalje radimo na uvođenju novih edukacijskih programa kao što je Montessori, a novi projekti su već spremni za prijavu na natječaje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Iduće goine krećemo s radovima na nadogradnji vrtića za još dvije odgojne skupine, ali tu nećemo stati jer već projektiramo i drugu fazu dogradnje vrtića za još 8 skupina. Nadogradnjom u dvije faze osigurat ćemo dodatne kapacitete za upis još 300 djece. Porast broja upisana djece je još jedan dokaz da se u Gradu Đurđevcu dobro radi, a prioritet će nam i dalje biti ulaganje u naše škole i vrtić jer upravo su djeca naša budućnost– dodao je gradonačelnik koji je čestitao svim zaposlenicima Dječjeg vrtića Maslačak na ovom uspjehu koji je zapravo priznanje njima, za njihov svakodnevni rad i trud koju ulažu kako bi naš vrtić bio među najboljima u Hrvatskoj.

Više pročitajte na linku nastavku teksta: gradonacelnik.hr/10-najboljih