Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca: apeliramo na ljude da ostanu doma, roditelji ne vodite svoju djecu na igrališta


Subota, 21. ožujka 2020.

Danas je održana još jedna hitna telefonska sjednica Stožera civilne zaštite Grada Đurđevca, a vezano uz nepoštovanje preporuka državnog stožera.

Zbog manjine koja čini ugrozu sebi i drugima donosit će se sve rigoroznije mjere. Policija će voditi računa o tome kako se one provode i reagirati svaki put kada se ne provode.

Đurđevači stožer još jednom apelira na građane da ostanu doma, osim onih koji moraju ići na posao. Svi poslodavci moraju osigurati sve potrebne mjere prevencije i zaštite djelatnika od zaraze. Stožer se ovom prilikom osvrnuo i na pojedince koji ne poštuju samoizolaciju i uputstva koja daje državni stožer. Kada se ne poštuju pravila postoji mogućnost nekontroliranog širenja virusa. Potrebno je da svi najozbiljnije shvate ovo.

-Molimo ugostitelje na području Đurđevca da uklone vanjske stolove i stolice sa terasa kako bi se u nadolazećem periodu spriječilo otkupljenje građana, obzirom da je zamijećeno da građani tijekom izlazaka i šetnji koriste terase, stolove i stolice radi odmora. Isto tako apeliramo na sve građane da se ne okupljaju pored trgovina, osim ukoliko je nužno za kupovinu osnovnih životnih namirnica, jer se samim zadržavanjem povećava mogućnost širenja i zaraze COVID-19. Apeliramo i na odgovornost roditelja, molimo vas da ne vodite svoju djecu na igrališta i sportske terene, izbjegavajte šetnje po gradu u grupama- poručio je Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca.

Državni stožer objavio je da se prekida javni međugradski prijevoz, zatvaraju se autobusni i željeznički kolodvori, a  sve o tome možete pročitati u nastavku - Odluka o zabrani javnog prometa.