Sufinanciranje označavanja pasa mikročipom i sterilizacija ženskih pasa


Četvrtak, 26. kolovoza 2021.

21. kolovoza obilježava se Međunarodni dan životinja bez doma s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja. Pored navedenog želi se staviti naglasak na važnost sustavnog rješavanja problema i uključivanja svih nadležnih u rješavanje uzroka.

Grad Đurđevac uključio se u obilježavanje Međunarodnog dana životinja bez doma te i dalje provodi mjeru sufinanciranja označavanja pasa mikročipom i sterilizaciju ženskih pasa u gradu Đurđevcu u 50%-tnom iznosu.

Za označavanje pasa mikročipom odobrava se 45,00 kuna po psu, dok se za sterilizaciju ženskih pasa odobrava 156,25 kuna po psu.

Metodom sterilizacije se  uspostavlja kontrola populacije pasa, a učinkovito doprinosi kontroli i smanjenju broja napuštenih i izgubljenih životinja

-Cilj je potaknuti vlasnike pasa da u što većem broju koriste metodu mikročipiranja, koja je sigurna, jednokratna i doživotna metoda označavanja životinja, te  da brinu o reprodukciji svojih kućnih ljubimaca - rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči.