Gradi se zgrada sa 12 stanova: svečano položen kamen temeljac za drugu zgradu u Radničkoj ulici preko POS programa


Srijeda, 24. svibnja 2023.

Danas je u Đurđevcu svečano upriličeno polaganje kamena temeljca za drugu stambenu zgradu koja će se izgraditi preko POS programa na Radničkoj cesti.

Na samom početku su gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov potpisali povelju i ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i APN-a.

Grad Đurđevac i APN do sada su uspješno realizirali izgradnju jedne stambene zgrade POS-a u Radničkoj ulici, a s obzirom na velik interes mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja ovo je smo nastavak odlične suradnje koju Grad i APN imaju.

–  Cilj ovog projekta je obiteljima s područja grada omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – rekao je gradonačelnik Janči te dodao kako Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok Agencija bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Direktor Dragan Hristov dodao je da će se graditi 12 stanova s devet garaža i parkirališnim mjestima.

– Rok izgradnje je godinu dana, a ukupna vrijednost radova 1,6 milijuna eura, od čega su poticajna sredstva oko 400 tisuća eura dok predviđena cijena stana po metru kvadratnom iznosi 1.489 eura te je ona maksimalna, odnosno konačna cijena može biti samo manja od toga iznosa – istaknuo je direktor.

– Svi oni koji ne uspiju riješiti stambeno pitanje kroz ovaj projekt, mogu očekivati da će se suradnja nastaviti i dalje jer Grad Đurđevac u svome vlasništvu ima još nekoliko građevinskih zemljišta na Radničkoj cesti – najavio je gradonačelnik.

Kamen temeljac, radove, sve radnike, ali i buduće stanare blagoslovio je župnik Župe Svetog Jurja Tomislav Leskovar.

Ovom događaju su nazočili i direktor tvrtke izvođača radova Komfort d.o.o. Đuro Kucelj, predstavnik nadzora STUDIO HM Miroslav Hodić, a događaj su popratili i stanari iz prve POS-ove zgrade.

Kroz par dana biti će raspisan i novi javni poziv za kupnju stanova te će svi prijavljeni zainteresirani budući stanari zajedno sudjelovati na prezentaciju stanova, banaka i uvjeta kreditiranja organiziranoj od strane APN-a. Nakon što budući stanari odaberu željene stanove APN će s njima potpisati predugovor o kupnji.