Turističkoj zajednici odobreno 80.000,00 kn bespovratnih sredstava za Picokijadu


Petak, 28. srpnja 2017.

Turističkoj zajednici Grada Đurđevca je odlukom o dodijeli potpora događanjima u 2017. godini dodijeljeno 80.000,00 kn bespovratnih sredstava od strane Hrvatske turističke zajednice za našu najveću manifestaciju - Picokijadu.

Picokijada je najveća turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, a ove je godine po mnogočemu bila rekordna i spektakularna. Na 50 različitih manifestacija sudjelovalo je preko 3.ooo sudionika većinom amatera iz Đurđevca, ali i gostiju iz inozemstva koji nam se uvijek rado pridruže.

Izdvojio bih gastro manifestacije Picoki po piščoke, Picoki po ribaj, Diganke, zlevanke i prkače, novu eno priredbu gdje su se predstaviti renomirani vinogradari, predstave, njegovanje tradicije povorkom kola i, naravno, scenski spektakl Legendu o Picokima s rekordnim brojem sudionika i sa još boljim 3D audiovizualnim efektima, te puno pirotehnike. Đurđevac se uspio probiti sve medije, a prema svim pokazateljima, ovo je jedna od najposjećenijih Picokijada. Osim po broju posjetitelja bila je rekordna i po broju sponzora, promidžbi, ali i po potrošnji, te se na godinu planira proračun od milijun kuna- rekao je Mario Fuček, te je najavio cjelokupnu rekonstrukciju scenskog uprizorenja sljedeće godine.

Bilo je mnogo atraktivnih koncertnih nastupa od Zdravka Čolića, Ivana Zaka, Detour, M.O.R.T. i raznih drugih izvođača sa spektakularnom produkcijom. Već su počele pripreme za 50. jubilarnu obljetnicu Picokijade i desetu obljetnicu od dobivanja statusa EDEN-a- rekao je Fuček.

Foto: FKK Picok D. Šostarec