U lipnju počinju radovi: kreće rekonstrukcija i uređenje pješačkog i kolnog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici


Četvrtak, 9. svibnja 2019.

Pružni, željeznički prijelaz u Vinogradskoj ulici, na zadovoljstvo građana iz tog kvarta i stanovnika đurđevačkih prigradskih naselja, Čepelovca, Mičetinca, Budrovca, te Sirove i Suhe Katalene, uskoro bi trebao biti rekonstruiran i uređen te siguran za vozače, pješake, ali i bicikliste.

Krajem 2017. godine Grad Đurđevac je naručio izradu projekta pružnog pješačkog prijelaza u Vinogradskoj ulici kako bi se osigurala i sigurnost pješaka. HŽ Infrastruktura  je u svojim planovima predvidjela uređenje kolnog pružnog prijelaza, a zahvaljujući nastojanjima Grada Đurđevca i naručenom projektu, paralelno će se odvijati i radovi na uređenju pješačkog pružnog prijelaza.

Radi se prijelazu preko pruge koji je smješten nedaleko raskršća Vinogradske ulice u Đurđevcu s državnom cestom D2, kolni je prijelaz od dotrajalog asfalta i drvenih pragova, nema pješačkog prijelaza te je slab osvijetljeno.

-Grad je za ove radove napravio projekt, ishodio svu potrebnu dokumentaciju i uvjete te je sve zajedno dostavio u HŽ. Održano je već nekoliko zajedničkih radnih sastanak gdje su sudjelovali i naši djelatnici iz Odjela za prostorno uređenje, planiranje, gradnju i komunalne djelatnosti. Zbog veće sigurnosti pješaka, prije svega podrazumijeva se da se kreće sa uređenjem pješačke staze, a potom i uređenjem kolnika. Najavljeno je da će se na kolniku između pruga postaviti odgovarajući pokrov koji će smanjiti vibracije i spriječiti sadašnje preskakivanje i naskakivanje pri prelasku automobila- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Uređenje pješačkog pružnog prijelaza stanovnici ipak najviše veseli najmlađe stanovnike Vinogradske i Ciglenske ulice koji svakodnevno moraju proći preko pruge na putu do škole.

Trenutno je u postupku javna nabava za odabir izvođača radova, nakon čega će se potpisati ugovor, a radovi bi trebali započeti u drugoj polovici lipnja.