Hundertwasser i Hasegawa u Muzeju Grada Đurđevca


Nedjelja, 12. prosinca 2021.

Muzej Grada Đurđevca je na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca dobio suglasnost od vijećnika za postavu internacionalne izložbe Orijent & Okcident koja prikazuje izbor iz grafičkih radova austrijskog slikara Friedensreicha Hundertwassera i japanskog umjetnika Shoichija Hasegawe.

Izložba s litografijama, serigrafijama, drvorezima, akvarelima i mješovitim tehnikama poseban je izbor iz razdoblja stvaralaštva oba umjetnika na kojima posjetitelji mogu vidjeti znakove stranih kultura, a izloženim radovima bit će prikazano kako su međusobno djelovali oba umjetnika 20. stoljeća i kako je taj utjecaj bio vidljiv u njihovoj umjetnosti.

-Svima je poznato da je Muzej Grada Đurđevca od 2017. godine napravio veliki iskorak otvaranjem Interpretacijskog centra Picokijade te otvaranjem velikih izložbi svjetski poznatih umjetnika poput Picassa, Dalija, Chagalla i DaVincija. Predstojeća izložba Orijent i Okcident bit će po prvi puta postavljena u Hrvatskoj i to u našem muzeju te vjerujem da će biti iznimno posjećena kao i ostale izložbe. Muzej Grada Đurđevca i dalje planira sa projektima inozemnog karaktera budući da se to pokazalo jako uspješnim što vidimo prema velikom broju posjetitelja iz svih krajeva lijepe naše, ali i susjednih nam zemalja. To je jedan od poticaja da nastavimo u istom smjeru, uz podršku grada koja nam puno znači - rekla je ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel.